16 Haziran 2013 Pazar

Seksi Türk Kadini Ölçü Bilmiyor

Seksi Türk Kadını fantazi iç giyimleri için "Ölçü" Bilmiyor



Türk kadını ‘ölçü’ bilmiyor, iri memede küçük sutyen sırt ağrıtıyor

                       

Demet CENGİZ BİLGİN       

120 yıllık iç giyim markası Triumph, 2 yıldır direkt faaliyet gösterdiği Türkiye’de pazar araştırması yaptı ve kadınların yüzde 80’inin sütyen bedenini bilmediğini ortaya çıktı. Triumph Türkiye Genel Müdürü Ejder Aydoğdu “Ülkemizde iç giyimde kadınlar çok muhafazakar. İri memeli kadın küçük sutyen kullanabiliyor, bu yüzden sırt ağrısı çekiyor” dedi.

DÜNYANIN en köklü iç giyim firmalarından giyim markalarından 120 yıllık Triumph, 2 yıldır direkt faaliyet gösterdiği Türkiye’de pazar araştırması yaptı ve şaşırtıcı sonuçlar buldu. “Türkiye’de iç giyimde kadın müşteri profili iki kelimeyle söyleyeceksek çok muhafazakarlar” diyen Triumph Türkiye Genel Müdürü Ejder Aydoğdu, kadınların siyah, beyaz ve krem renklerinin dışına neredeyse hiç çıkmadığını söyledi. Dünyada iç giyim trendleri olduğunu; renk, desen, kumaşların takip edildiğini belirten Aydoğdu, “Türkiye’de kimse bunların peşinden koşmuyor. Ülkemizde kadınlar iç giyimde kalite ve fonksiyonelliğe pek bakmıyor. İri memeli ama küçük sutyen alıyor ve sürekli sırt ağrısı çekiyor. Kadınların yüzde 80’i ölçüsünü bilmiyor. Hayatını zorlaştırıyor, sağlık problemleri yaşıyor. 5 bin dolara çanta alan kadınlar bile, iç giyimi gidip pazardan alabiliyor. A+ denilen en üst gelir grubunda da pazardan iç çamaşırı almak çok yaygın. Türk kadını dış giyimine gösterdiği özeni iç giyimine ne yazık ki göstermiyor” dedi.

Avrupalı 6 Türk 2 sutyen

Aslında iç giyimin dış giyimden çok daha fazla önemsenmesi gereken bir ürün olduğunu vurgulayan Aydoğdu, direkt tene temas eden iç giyimde daha kaliteli ürünler giydiğinde kadınların daha iyi hissettiğini söyledi. 2008 yılına kadar distribütör kanalıyla faaliyet gösterirken, direkt kendi şirketlerini kurarak Türkiye’deki varlıklarını artırmaya çalıştıklarını anlatan Aydoğdu, aradaki distribütörü çıkarınca fiyatların yüzde 50-60 arası indiğini belirtti. Avrupa’da kadın başına yılda 6 sutyen alınırken Türkiye’de bu rakamın 2 olduğuna dikkat çeken Aydoğdu, “Bu aslında pazardaki büyüme potansiyeline işaret ediyor” diye konuştu.

Türkiye’de üretim planı

Büyük kısmı Uzakdoğu’da, bir kısmı Avusturya, Macaristan, Slovenya ve Fas’ta üretimin özellikle uzmanlaşma konusunda Türkiye’ye bir miktar kaydırılabileceğini belirten Aydoğdu, şunları söyledi: “Şu anda Türkiye’de üretim konusu konuşuluyor. Umarım bunun sonucunda olumlu karar verilir. Ayrıca perakende alanında da atılım kararı aldık. Şu anda 2 mağazamız var. Bir kaç aya kadar Türkiye’deki mağaza stratejimiz netleşecek. Türkiye’ye girmek için 18 yıl bekledik. Orta gelir grubunun altından başlayıp üstüne kadar çıkan bir müşteri kitlemiz var. Biz iç giyimde mühendislik tarafı çok gelişmiş bir firmayız. İşimiz sadece tasarım değil; mühendislik de.”

3 milyar Euro cirolu dev

Triumph dünyanın en büyük iç giyim firmalarından  biri.
Cirosu 3 milyar Euro civarında bulunuyor.
1.800 mağaza ile dünyaya yayılmış durumda.
40 bin çalışanı var ve 120 ülkede faaliyeti bulunuyor.
Üretiminin büyük kısmı Uzakdoğu’da ama Avusturya, Macaristan, Slovenya ve Fas’ta da üretimi var.
Yılda 100 milyon adet ürün satıyor.

Bütün çalışanlar kadın

MAĞAZALARDA çalışan personeli özellikle kadınlardan seçtiklerini belirten Ejder Aydoğdu “Kadın personelle daha rahat ediliyor. Kadınlar iç giyim mağazalarında 2 dakika civarında kalır. Bizim geniş giyinme kabinleri ve mağaza konseptiyle bu süreyi 30 dakikaya çıkardık. Bazı kadınlar hiç gitmek istemiyor. Saatlerce mağazada kalıyor” dedi.

50 mağazalık büyük hedef var

SADECE 8 milyon nüfusa sahip Avusturya’da 60 mağazaları olduğunu hatırlatan Ejder Aydoğdu, “Bu kadar küçük bir ülkede 60 mağazamız var ve Türkiye’de 50 mağazalık bir hedef koyduk. Türkiye’nin 70 milyonu aşkın nüfusu dikkate alınırsa bu elde edilemeyecek bir hedef değil. 5 yılda Türkiye’de pazar liderliğini hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de iç giyime yılda 500 milyon Euro harcanıyor

Türkiye dünyanın en büyük üçüncü iç giyim ihracatçısı.
Türkiye üretimini yüzde 70’ini ihraç ediyor.
Yüzde 8.2 pay ile 1.2 milyar dolarlık ihracat yapıyor.
Türkiye’de 11 milyar Euro’luk hazır giyim pazarının yüzde 5’i iç giyim. Yani Türkiye’de 500 milyon Euro’luk bir iç giyim pazarı var.
Çok katlı karma mağazalarda da iç giyim satış oran yüzde 5 civarında.
Markalaşma artıyor. Hem Türk üreticiler ve markalar hem de global oyuncular geliyor.

Not: Alıntıdır     Kaynak : Hurriyet.com.tr



1 yorum:

Sportmen Erkek dedi ki...

Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

* Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

* Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

* Tost olmayı arzulayan bayanlar

* Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

* Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

* 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.